Schaduwwerk training

januari 12, 2022 | 8:00 pm 10:00 pm
Yurt 'De Bron van Urd', Dussen

Deelname: €280 - Aanmelding: evelien@praktijkhetnoorden.nl

Vierdelige training Schaduwwerk

Schaduwwerk is het leren werken met de kracht van het verborgen zelf. De schaduw is als een onzichtbare tweeling die vlak naast of achter ons leeft. Deze onbekende kunnen we niet direct zien; als we ons omdraaien, draait hij als volleerde schaduwdanser met ons mee. We zien hem geprojecteerd op de mensen en dingen om ons heen.

In deze training gaan we hem leren detecteren door naar signalen van zijn aanwezigheid te speuren. Zo komen we in contact met de rijkdom die er ligt in ‘het onbewuste bewust maken’. Want hoewel de schaduw op het eerste gezicht naar ons lijkt te kijken met een lelijk gelaat, ligt er een diepe vriendschap op ons te wachten als we die open en vriendelijk benaderen.

”Misschien zijn alle draken in ons leven uiteindelijk wel niets anders dan prinsessen, die er slechts op wachten dat wij in hun ogen één keer mooi zijn en ons dapper gedragen. Misschien is alle verschrikking in diepste wezen wel niets anders dan het hulpeloze dat van ons hulp verwacht.”

Rainer Maria Rilke

Doelstelling en werkvorm

De training heeft als doel je de schaduw te leren ervaren en detecteren door een mengeling van creatieve, lichaamsgerichte en intuïtieve werkvormen. We gaan ervaringsgericht aan de slag. Bereid je voor op een hoop eigen inbreng, kijken naar jezelf, luisteren naar de ander, sharing en ervaren. Onderwerpen die we o.a. behandelen: buikademhaling, voelen van het oorspronkelijke zelf, observeren van schaduwinhoud, werken met de schaduw in dromen, opstellingen als hulpmiddel om de schaduw zichtbaar te maken. Na de training heb je handvatten om zelf verder aan de slag te gaan met jouw innerlijke schaduwdans.

Data en Tijden

Via Zoom: woensdagvond 12 januari 2022 – 20:00 tot 22:00
In de yurt: zaterdag 5 februari 10:00 tot 15:00
Via Zoom: woensdagavond 23 februari 2022 – 20:00 tot 22:00
In de yurt: zaterdag 19 maart 10:00 tot 15:00

Aankomst op de zaterdagen om 9:45, start 10:00, afronding 15:00
Koffie, thee, water incl, met een pauze rond 12:00

Deelname

€280

Aanmelden via: evelien@praktijkhetnoorden.nl. Deelname is definitief na betaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief.