De Wolfsvrouwe

december 22, 2019 | 11:00 am 2:00 pm
Hillegersberg, Rotterdam

Vergeten zielsdelen opsporen en nieuw leven inblazen

Catherine Meyers

La Loba, de Wolfsvrouwe, schuifelt door de woestijn op zoek naar botten. Het liefst vindt ze wolvenbeenderen. Deze verzamelt ze tijdens haar lange tochten door de droge woestenij. S’nachts stookt ze haar vuur op en zingt over wat verloren is gegaan, opdat er opnieuw leven kan stromen. Zij is de oude, wijze vrouw in onze psyche, die ons voorgaat in de zoektocht naar ons wilde, vaak vergeten zelf.

Op 22 december, in de donkere tijd van het jaar, komen we bij elkaar en gaan ook wij op zoek naar de Wolfsvrouwe in ons. Zij die ons kan helpen de oude beenderen terug te vinden: de resten van verhalen die eens van het leven bruisten, maar nu ongebruikt in de woestijn van ons onbewuste liggen. Het is de blijdschap die niet mocht zijn. Het vergeten verdriet over dat wat verloren ging. De boosheid om het gebrek aan geborgenheid. Het zijn de onontplooide talenten die we hebben moeten verdringen, omdat ze geen plek kregen om te groeien. De onschuld van het kind in ons die we de laan uit stuurden toen we ‘volwassen moesten doen’.

Welke vergeten delen in jou liggen te slapen in de woestijn? Welke weggestopte kracht in jou wacht er op La Loba om wakker gezongen te worden?

Werkvormen: Storytelling, dieptewerk, creatieve expressie, sharing, dans.

De Wolfsvrouwe wordt georganiseerd door De School voor Schaduwwerk. Een plek waar zelfonderzoek centraal staat. ‘De Wolfsvrouwe’ is onderdeel van een reeks aan evenementen met als doel in jouw eigen onbewuste te duiken.  Het thema is steeds verschillend, maar de werkvorm blijft hetzelfde: natuur, reflectie, stilte en expressie.

Datum: zondag 22 december 2019

Tijd: 11:00 – 14:00

Kosten: €30 (via tikkie na aanmelding)

Locatie: Hillegersberg Rotterdam, adres volgt na aanmelding

Aanmelden? Stuur een email naar evelien@praktijkhetnoorden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief.