Energy Flow

Energie Yoga in de yurt door Pien en Charlotte van Energy Flow 750.

https://pienkindercoach.nl/energy-flow-3/

Creative Roots

Plantmedicijn & Intuitief Schilderen

zaterdag 20 augustus

9:30 – +/- 13:30

€50

Intuïtief Schilderen

Creativiteit is niet gewoon een hobby, het is een noodzaak. Als we afgestemd zijn op wat van binnen is en daar intuïtief expressie aan geven, komen we in dialoog met onszelf. Op die manier leven en werken, is in lijn met wie we zijn, daarom klopt wat we maken altijd en hoeft het nooit ‘goed’ of ‘mooi’ te zijn. Het is precies wat het is en dat brengt ons thuis. 

Wat gaan we doen?

In de cirkel komen we samen. We verbinden ons met de elementen en het niet-wetende veld van onze creatieve stroom, die precies weet waar we moeten zijn. We openen ons voor de wijsheid van de truffel in microdosering, welke ons verbindt met de ‘Dreamtime’ en ‘De Diepe Wateren’ van onze oerbron. Daar vinden wij wie we zijn. Dat zetten we op het doek, gewoon vanuit waar we zijn en wat er opkomt. Zo komen we thuis.  

Raad van Vrouwen – Intuïtieve Sharingcirkel

Samen Niet-Weten leidt tot Nieuw-Weten

De Raad van Vrouwen is een meditatieve cirkelbijeenkomst voor iedereen (M/V/N) waarin we contact maken met de symbolische, innerlijke ‘rechterhersenhelft’ dimensie van beelden, gevoelens, sensaties en verhalen. Het is een vorm van gezamenlijke Actieve Imaginatie (CG Jung). We starten met Ademwerk door Miranda van MiYoga, waarna een intuïtieve sharing volgt, met erna ruimte voor creatieve expressie.

Wat je meeneemt uit een Raad van Vrouwen:

Uit je hoofd naar het wijze niet-weten. In vruchtbare uitwisseling met je diepe intuïtie krijg je zicht op waar je heen beweegt.’ 

De Raad van Vrouwen is onderdeel van een experimenteel onderzoek naar de invloed van de rechterhersenhelftfunctie van het ”niet-weten en de intuïtie” op de groepspsyche. Samen niet-weten lijkt te leiden tot een Veld, waaruit nieuw-weten ontstaat, dat niet gestuurd is door het denken, maar meer voort lijkt te komen uit het creatieve onbewuste. Jouw deelname wordt gewaardeerd en helpt om meer zicht te krijgen op dit proces.  

mi-yoga.nl  |  praktijkhetnoorden.nl

aanmelden via evelien@praktijkhetnoorden.nl

Try-out

vrijdag 15 juli

20:00 – 22:00

€30 – try-out tarief

Serie van vier

vrij 23 sept – 23 dec – 17 maart – 16 juni

20:00 – 22:00

€160 – er wordt verwacht dat je alle keren aanwezig bent.

Het Vrouwen Medicijn

Het Vrouwen Medicijn brengt ons in verbinding met ons lijf, onze zintuigen, onze gevoelens, en daarmee met onszelf. De vrouwenwond is een ziekmakende staat van afgescheidenheid waarbij we als vrouw moeizaam in contact komen met wat we voelen, wat onze grenzen zijn, waar we wel of geen behoefte aan hebben. Het verstoort een gezonde relatie met ons lijf, maar ook die met ons gevoelsleven.

Het Vrouwen Medicijn is een helend weekend waarin we contact maken met het lijf. Contact met de natuur. Contact met wat er van binnen leeft.

Hoe activeren we Het Vrouwen Medicijn?

Vertragen – mindfull in het lichaamsbewustzijn blijven, uit het hoofd, in het lijf. Beweging die heel dicht bij jou blijft. ‘The Body knows the Way’. Voelen zonder vluchten. Niet hoeven oplossen.

Labyrint lopen – meditatief wandelen om de zintuigen te activeren. Het labyrint brengt je bij je centrum.

Plantmedicijn – microdosering truffels die ontspanning en openheid brengen. Vanuit deze openheid lopen we het labyrint en bewegen daarna op zachte, mystieke muziek.

Sharing Cirkel – delen in de cirkel vanuit waar jij bent, niets meer, niets minder. Delen vanuit je hart, zonder te hoeven be-denken of ‘het goed te doen’ is een krachtig medicijn.

Droomwerkgroep

In deze droomwerkgroep leer je de taal van je eigen dromen spreken.

Data

Zoom – link ontvang je na aanmelding

Woensdagavond 20:00 – 21:30

6 april

20 april

4 mei

18 mei

1 juni

15 juni

Schaduwwerk training

Vierdelige training Schaduwwerk

Schaduwwerk is het leren werken met de kracht van het verborgen zelf. De schaduw is als een onzichtbare tweeling die vlak naast of achter ons leeft. Deze onbekende kunnen we niet direct zien; als we ons omdraaien, draait hij als volleerde schaduwdanser met ons mee. We zien hem geprojecteerd op de mensen en dingen om ons heen.

In deze training gaan we hem leren detecteren door naar signalen van zijn aanwezigheid te speuren. Zo komen we in contact met de rijkdom die er ligt in ‘het onbewuste bewust maken’. Want hoewel de schaduw op het eerste gezicht naar ons lijkt te kijken met een lelijk gelaat, ligt er een diepe vriendschap op ons te wachten als we die open en vriendelijk benaderen.

”Misschien zijn alle draken in ons leven uiteindelijk wel niets anders dan prinsessen, die er slechts op wachten dat wij in hun ogen één keer mooi zijn en ons dapper gedragen. Misschien is alle verschrikking in diepste wezen wel niets anders dan het hulpeloze dat van ons hulp verwacht.”

Rainer Maria Rilke

Doelstelling en werkvorm

De training heeft als doel je de schaduw te leren ervaren en detecteren door een mengeling van creatieve, lichaamsgerichte en intuïtieve werkvormen. We gaan ervaringsgericht aan de slag. Bereid je voor op een hoop eigen inbreng, kijken naar jezelf, luisteren naar de ander, sharing en ervaren. Onderwerpen die we o.a. behandelen: buikademhaling, voelen van het oorspronkelijke zelf, observeren van schaduwinhoud, werken met de schaduw in dromen, opstellingen als hulpmiddel om de schaduw zichtbaar te maken. Na de training heb je handvatten om zelf verder aan de slag te gaan met jouw innerlijke schaduwdans.

Data en Tijden

Via Zoom: woensdagvond 12 januari 2022 – 20:00 tot 22:00
In de yurt: zaterdag 5 februari 10:00 tot 15:00
Via Zoom: woensdagavond 23 februari 2022 – 20:00 tot 22:00
In de yurt: zaterdag 19 maart 10:00 tot 15:00

Aankomst op de zaterdagen om 9:45, start 10:00, afronding 15:00
Koffie, thee, water incl, met een pauze rond 12:00

Deelname

€280

Aanmelden via: evelien@praktijkhetnoorden.nl. Deelname is definitief na betaling.

Sedna: Het herstellen van de relatie met het diepe gevoelsleven

Sedna als gids naar het gevoelsleven

Sedna by Antony Galbraith

Sedna, de Inuït Godin van de arctische zee, kan ons helpen om uit onze staat van afgescheidenheid te komen en terug in contact met ons diepe gevoelsleven.

In deze inuït mythe weigert Sedna om te trouwen, niemand is goed genoeg voor haar. Hierop wordt haar vader zo boos dat hij haar dwingt om te trouwen met de eerste de beste. Eenmaal gehuwd komt Sedna erachter dat haar man half mens, half vogel is. Zij is diep ongelukkig en de ijzige poolwind draagt haar jammerkreten over de toendra naar haar vader. Hij krijgt medelijden met haar en komt haar redden. Wanneer zij echter achterna gezeten worden door Sedna’s man, Stormvogel, duwt haar vader Sedna uit de kajak om zichzelf te redden. Wanneer zij zich in doodsangst aan de kajak vastklempt, hakt haar vader haar de vingers af. En zo zinkt Sedna naar de diepe donkerte van de arctische oceaanbodem. Haar afgehakte vingers echter veranderen in walvissen, zeehonden en andere zeewezens en Sedna wordt heerseres van alle wezens die in de zee leven. Sindsdien wordt zij ook wel genoemd ”De oude vrouw van onder de zee”. Zij beslist welke zeewezens zij loslaat uit de spiegelpoel onder haar olielamp, maar wanneer de mensen haar niet eren houdt zij ze vast en wordt er op aarde honger geleden.

Sedna brengt ons in contact met ons gevoelsleven en de diepe poel van ons onbewuste. Wij dienen daarvoor de juiste gebruiken in acht te nemen, onder andere die van een ‘natuurlijk leven in verbinding en in lijn met de wetten van moeder aarde’. Doen wij dit niet, dan verliezen wij het contact met onszelf en zullen we ‘honger lijden’.

Sedna wordt ook wel gezien als de ‘Wereldziel’, diep weggezonken in het collectief, maar desalniettemin van bepalende invloed op een voedend verbinding met de wereld en onszelf. In deze tijd, waarin onze verstoorde relatie met de natuur tot grote gevolgen leidt voor het algemeen welzijn, is het des te belangrijker dat wij in goede harmonie met Sedna leven.

In deze workshop duiken we in het verhaal van Sedna middels storytelling, cirkelwerk en systemisch werk. In inheemse tradities is het bijeenkomen in een cirkel, waar wij aanwezig zijn vanuit ons hart, helend op zichzelf. Vanuit die staat zullen wij onderzoeken wat Sedna ons kan leren over onze eigen staat van afgescheidenheid, somberheid, depressie of dissociatie. En hoe wij een natuurlijk leven kunnen leiden, terug in verbinding met onszelf, onze intuïtie en creativiteit.

Datum

Zaterdag 4 september 2021 in de Yurt op lokatie in Dussen NB (40 min van Rotterdam) van 10:00 tot 17:00 met pauze van een uur. Bijdrage: €60

Aanmelden: stuur een email naar evelien@praktijkhetnoorden.nl. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief.